Helt sjukt

Mio hade sett fram emot att vara pepparkaksgubbe i Luciatåget. Nu får han inte vara det.
 
''Mio, tio år, vill vara pepparkaksgubbe när Kanalskolans årskurs fyra på torsdag går luciatåg för hela skolan.
Men det får han inte. Barnen får inte heller sjunga ”Vi komma, vi komma från Pepparkakeland ...” – och det kommer inte bjudas på några pepparkakor i samband med luciatåget.
 Mio tycker det hela är konstigt.
– Då borde vi inte få ha bruna kläder i skolan heller, säger han.''
 

Alltså det här är ju på riktigt helt sjukt. Bara tanken på att en jävla pepparkaka skulle vara rasistisk är ju rasistisk. Dessutom så lär ju dom här barnen sig att det är fel att vara brun/svart när lärarna sätter sådanan sjuka regler. Man föds inte som rasist, Det är ju sådana här idioter som talar om att det skulle vara ett problem för barnen, som sätter igång det.  Det är en hudfärg. Så sjukt töntigt. Dessutom så är det dubbelmoral när så många solar för att bli bruna, det säljs brun utan sol krämer och folk klagar på att dom är vita och bleka. Men om man är född så så skulle det vara ett problem. 
Finns det inte bättre saker att lägga energi på? Ska dom inte ta bort lucior också? Dom har ju vita klänningar? Eller lussebullar? Dom är ju gula. Jag älskar när jag blir solbränd just för att jag tycker att det är så snyggt att vara brun.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback